Επιλέγοντας χρώματα

Αναρτήθηκε από antouaneta 16/02/2021 0 Σχόλιο(α)

 

 Το χρώμα είναι ένα πολύ ισχυρό στοιχείο στην επιλογή οποιασδήποτε διακόσμησης. Μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σας, μπορεί να ορίσει πόσο μεγάλο ή μικρό δείχνει ένα δωμάτιο, καθώς και πώς αισθανόμαστε το ίδιο το δωμάτιο, για παράδειγμα, ελαφρύ και ευάερο ή άνετο. Επομένως, όταν κάνετε την επιλογή χρώματος, κάντε το πολύ προσεκτικά, σκεφτείτε τι θέλετε από το συγκεκριμένο χώρο, πώς θέλετε να δείχνει όχι μόνο για τον εαυτό σας, αλλά και για τους επισκέπτες και τα άλλα μέλη της οικογένειάς σας. Εάν έχετε ένα αγαπημένο χρώμα ή χρώματα, αυτά μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για να ξεκινήσετε, καθώς είναι πιθανό να ζείτε με αυτό που θα επιλέξετε για αρκετό καιρό. Είναι πολύ πιο σημαντικό να αισθάνεστε άνετα και να αποκτήσετε μια αίσθηση απόλαυσης από τα επιλεγμένα χρώματα από το να επιλέγετε κάτι καθαρά επειδή είναι "in".


Για να ξεκινήσετε, ενδέχεται να έχετε ήδη μια συλλογή αντικειμένων και επίπλων στο δωμάτιο που θέλετε ή πρέπει να διατηρήσετε και αυτά θα καθορίσουν την αφετηρία σας, τόσο σε χρώμα όσο και σε στιλ. Εάν ξεκινάτε από το μηδέν, αυτό μπορεί να είναι πολύ συναρπαστικό αλλά και λίγο τρομακτικό, καθώς οι επιλογές για το χρώμα, το στυλ και το σχεδιασμό είναι απεριόριστες! Προσπαθήστε να βρείτε ένα στοιχείο που σας αρέσει πραγματικά, μια καρέκλα, ένα ύφασμα, μια εικόνα, οτιδήποτε και κάντε με αυτό το αντικείμενο την αρχή της διακόσμησης για τον υπόλοιπο χώρο.

Πάρτε κάτι μαζί σας από το δωμάτιο, ίσως ένα μαξιλάρι, όταν ψωνίζετε κουρτίνες, ταπετσαρίες και άλλα αξεσουάρ. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, ζητήστε να δανειστείτε καταλόγους ή κάποια δείγματα. Είναι πάντα καλύτερο να βλέπετε τυχόν προτεινόμενες προσθήκες στην πραγματική αίθουσα πριν λάβετε μια τελική απόφαση. Κοιτάξτε τα σε διαφορετικές ώρες της ημέρας καθώς θα αλλάξουν εμφάνιση καθώς το φως αλλάζει και θα αλλάξει ξανά τη νύχτα σε τεχνητό φως. Επίσης, τοποθετήστε τα σε διάφορα μέρη του δωματίου, καθώς και αυτό ενδέχεται να κάνει τη διαφορά.

Εάν επιλέγετε ένα χρώμα για τον τοίχο, αγοράστε πρώτα ένα μικρό δοχείου και βάψτε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτονιού και τοποθετήστε το στο δωμάτιο. Επαναλάβετέ το για κάθε χρώμα που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Να θυμάστε ότι το χρώμα θα εμφανίζεται πάντα πιο σκούρο σε μια μεγάλη επιφάνεια.
Οι οροφές συχνά παραβλέπονται και βάφονται απλώς λευκές, αλλά είναι εξίσου σημαντικές για το χώρο σας, όπως και κάθε άλλο στοιχείο. Χρωματίστε τις με μια ελαφρύτερη απόχρωση από τους τοίχους, εάν θέλετε ένα πιο σκοτεινό δωμάτιο. Αυτό φαίνεται να μειώνει το ύψος και αν το ταβάνι δεν είναι ιδιαίτερα ψηλό, αυτό δεν είναι συνήθως επιθυμητό.

Εάν χρησιμοποιείτε μονόχρωμη ταπετσαρία για τους τοίχους και το δωμάτιο δεν έχει κανένα γύψινο χώρισμα, γιατί να μην χρησιμοποιήσετε το ίδιο και  για την οροφή; Αυτό μπορεί να φανεί πολύ αποτελεσματικό και να εξαλείψει τυχόν κακοτεχνίες μεταξύ οροφής και τοίχου.
Οι γυψοσανίδες, τα πλαίσια ή τα χωρίσματα μπορεί να φαίνονται όμορφα με το ίδιο χρώμα, αλλά μια απόχρωση βαθύτερη από τον τοίχο ίσως κάνει τη διαφορά.

Όταν επιλέγετε κουρτίνες ή κάποια άλλη σκίαση στα παράθυρα σας, σκεφτείτε εάν θέλετε να ξεχωρίζουν από τους τοίχους ή να τα συνδυάσετε. Τα αντικείμενα με ζωηρή αντίθεση μπορεί να έχουν θετικό αντίκτυπο, αλλά συχνά οι άνθρωποι δυσκολεύονται να τολμήσουν αντιθέσεις και συνήθως ακολουθούν μια πιο αρμονική προσέγγιση. Εάν το παράθυρό σας δεν είναι πολύ μεγάλο, μια αντίθεση χρώματος θα μπορούσε να λειτουργήσει καλά χωρίς να είναι υπερβολική.

Οι επενδύσεις δαπέδων είναι μια άλλη διακοσμητική επιλογή όπου το χρώμα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά. Η ίδια μοκέτα σε όλο το σπίτι δίνει την αίσθηση της συνέχειας και την φυσική μετάβαση από τον ένα χώρο στον άλλο, και αποτελεί μια ουδέτερη βάση επιτρέποντάς μας να παίξουμε  με μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Εάν επιλέξετε ένα συγκεκριμένο χρώμα, καλό θα ήταν να σχεδιάσετε πρώτα τη διακόσμηση για κάθε δωμάτιο, ώστε να γνωρίζετε ότι δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα μόλις τοποθετηθεί το χαλί.

Ένα πάτωμα που είναι πιο σκοτεινό από τους τοίχους θα βαρύνει χρωματικά το χώρο, ωστόσο μια μπορντούρα στο πάτωμα είναι πιθανό να ελαφρύνει το χώρο, εάν το χρώμα της είναι πιο φωτεινό από τον τοίχο.

Τα δάπεδα με πλακάκια με αποχρώσεις συνήθως κάνουν το δάπεδο να φαίνεται μεγαλύτερο και μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό σε ένα στενό διάδρομο. Όποιο δάπεδο κι αν επιλέξετε, ενσωματώστε το στη διακόσμηση   με μεγάλη προσοχή όσο όλα τα άλλα στοιχεία.

Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι, ρίξτε μια ματιά στους συνδυασμούς  χρωμάτων στον  ιστότοπό  μας για χρώματα και ιδέες. Σύντομα θα παρατηρήσετε ότι ορισμένα χρώματα ή  και στυλ τραβούν την προσοχή σας περισσότερο από άλλα. αυτά είναι αυτά που πρέπει να εστιάσετε. Μελετήστε τα προσεκτικά, αποφασίστε τι σας αρέσει γι 'αυτά, πάρτε αυτά τα στοιχεία και χρησιμοποιήστε τα για να δημιουργήσετε τη δική σας προσωπική διακόσμηση.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Αφήστε ένα σχόλιο