Οδηγός τοποθέτησης

www.antouaneta.gr

Αναρτήθηκε από antouaneta 31/08/2021 0 Σχόλιο(α)

Μάθετε πως να τοποθετείτε σωστά

τοποθετηση κουρτινας

Η σωστή τοποθέτηση δεν είναι απαραίτητα δύσκολη, αλλά απαιτείτε μια διαδικασία από ενέργειες τις οποίες πρέπει να ακολουθήσετε για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

   Αρχικά θα πρέπει να έχετε τα εξής εργαλεία και εξαρτήματα για να ξεκινήσετε την τοποθέτηση του κουρτινόξυλου/ρόμαν/ρόλλερ σας:

  • Τρυπάνι, ηλεκτρικό ή απλό κατσαβίδι, μέτρο, μικρό σφυρί, σκάλα, αλφάδι, μολύβι, κλειδιά άλεν & πένσα(προαιρετικά)
  • Βίδες, κατάλληλα βύσματα(ούπα)για τον τοίχο σας.

Για την τοποθέτηση κουρτινόξυλου:

   Βρίσκουμε το ιδανικό ύψος που θέλουμε να κρεμάσουμε το κουρτινόξυλο και ξεκινώντας πάντα την μέτρηση από το πάτωμα, κάνουμε ένα μικρό σημάδι και στις δύο πλευρές που θα τοποθετήσουμε το στήριγμα. Παίρνουμε το στήριγμα και σημαδεύουμε στις τρύπες με γνώμονα το ύψος που έχουμε ορίσει. Αφού ελέγξουμε ότι στην ευθεία των σημαδιών δεν παρέρχεται κάποια ηλεκτρική εγκατάσταση, παίρνουμε το τρυπάνι και τρυπάμε στα σημάδια μας. Έπειτα τοποθετούμε τα βύσματα στις τρύπες και τα χτυπάμε ελαφρά με το σφυρί για να εισέλθουν εντός της τρύπας. Παίρνουμε το κατσαβίδι και τις βίδες, βιδώνουμε τις βάσεις μας και αναρτούμε το κουρτινόξυλο. Ελέγχουμε με το αλφάδι για την ακρίβεια της μέτρησής μας και αν χρειαστεί, διορθώνουμε. Ελέγχουμε με το κλειδί άλεν ή το κατσαβίδι όλες τις βίδες να είναι σφιχτές, ώστε να ασφαλίσουμε το κουρτινόξυλο. Τοποθετούμε την κουρτίνα και θαυμάζουμε το αποτέλεσμα.

Για την τοποθέτηση ρόμαν:

   Αρχικά να πούμε για το ρόμαν ότι μπορούμε να το έχουμε περασμένο στο μηχανισμό πριν την τοποθέτηση, αλλιώς το περνάμε εφόσον τοποθετήσουμε το μηχανισμό μας. Εφόσον γνωρίζουμε τις διαστάσεις του ρόμαν, κάμουμε τη μέτρηση στο παράθυρό μας και σημαδεύουμε τις τρύπες του στηρίγματος στον τοίχο/οροφή με το μολύβι μας. Τρυπάμε και βάζουμε τα βύσματα στις τρύπες και τα χτυπάμε ελαφρά με το σφυρί για να εισέλθουν εντός της τρύπας. Βιδώνουμε τις βάσεις με το κατσαβίδι, ελέγχοντας με το αλφάδι για την ακρίβεια της μέτρησης. Κρεμάμε και ασφαλίζουμε το ρόμαν. Δοκιμάζουμε εάν το ρόμαν λειτουργεί ομαλά, και έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία.