Οδηγός Ραφής Κουρτινών

www.antouaneta.gr

Αναρτήθηκε από antouaneta 26/04/2022 0 Σχόλιο(α)

Οδηγός Ραφής κουρτινών

 

 

 

 

 

  

 

 

curtain-1

Ραφή τρούκς

Αν θέλετε να έχετε μια μοντέρνα και φρέσκια εμφάνιση όταν μπαίνετε στο χώρο σας, δοκιμάστε τη ραφή με τρούκς.
 Με αυτή την επιλογή, θα δώσετε ένα όμορφο γραμμικό αποτέλεσμα στο δωμάτιό σας. Οι κουρτίνες με τους ενσωματωμένους κρίκους, περνάνε μέσα από το κοντάρι του κουρτινόξυλου και δημιουργουν αυτό τον όμορφο κυμματισμό. Η ακαμψία του κρίκου επιτρέπει στο ύφασμα να σουπλάρει αρμονικά δίνοντας μας  ένα  ωραίο αποτέλεσμα ακόμη και αν επιλέξουμε κάποιο ύφασμα πιο σκληρό. Οι κουρτίνες με τη συγκεκριμένη ραφή μας επιτρέπουν να λειτουργούμε την  κουρτίνα με το χέρι και να κανονίζουμε μόνοι μας το πόσο αραιή ή πόσο πυκνή θέλουμε να είναι η αναλογία των πιετών.

 

 

curtain-2

Ραφή με κρυφή τιράντα

Οι κουρτίνες με τη ραφή κρυφής τιράντας μας δίνουν τη δυνατότητα να μετακινούμε την κουρτίνα κατά μήκος του κουρτινόξυλου χωρίς αυτό να φαίνεται. Αυτός ο τρόπος ραφής χαρίζει μια κομψή, μοναδική εμφάνιση. Συνήθως τη χρησιμοποιούμε σε υφάσματα πυκνής ύφανσης για να μη φαίνεται η σωλήνα στο πάνω μέρος της ραφής, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο, καθώς με αυτό τον τρόπο ράβουμε και ελαφρύτερα, πιο διάφανα υφάσματα..

curtain-3

Δίπιετο σταθερό

Η ραφή αυτή χαρακτηρίζεται από τη διπλή πιέτα στο επάνω μέρος το οποίο σταθεροποιείται με ένα έξτρα ράψιμο στο κάτω μέρος της πιέτας. Είναι μια όμορφη ραφή, τόσο για λεπτές , όσο και για πυκνής ύφανσης κουρτίνες στις οποίες μπορεί να μπεί και φόδρα για καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό το είδος ραφής μπορεί να σταθεί σε κάθε χώρο, με τους πελάτες μας να το προτιμούν συνήθως για σαλόνι.

curtain-4

Δίπιετο απλό

Είναι η ίδια ραφή με το σταθερό δίπιετο, χωρίς να έχει σταθεροποιηθεί στο κάτω μέρος της πιέτας. Αυτή η επιλογή μας χαρίζει ένα πιο "ελεύθερο" πέσιμο της κουρτίνας. Αυτό το ράψιμο συνήθως το επιλέγουμε όταν θέλουμε να δώσουμε στο χώρο ένα όμορφο αλλά οχι πολύ αυστηρό στήσιμο της κουρτίνας.

curtain-5

Τρίπιετο απλό

Σε αυτή τη ραφή οι πιέτες είναι τρεις στη σειρά, χωρίς να έχει σταθεροποιηθεί στο κάτω μέρος της πιέτας. Αυτή η επιλογή μας χαρίζει ένα πιο "ελεύθερο" πέσιμο της κουρτίνας. Αυτό το ράψιμο συνήθως το επιλέγουμε όταν θέλουμε να δώσουμε στο χώρο ένα όμορφο αλλά οχι πολύ αυστηρό στήσιμο της κουρτίνας.

 
 
curtain-6

Σταθερή κουφόπιετα

Με αυτή την επιλογή ραφής έχουμε ένα όμορφο, γραμμικό αποτέλεσμα οδηγώντας το ύφασμα σε ομοιόμορφες πτυχώσεις που δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Για τη σωστή όψη της κουρτίνας, μετράμε ακριβώς το μήκος της σωλήνας ώστε να μη δημιουργηθούν κενά ή περισσότερες πτυχώσεις και αυτό θα μας δώσει ένα πιο άρτιο αποτέλεσμα.

curtain-7

Ραφή Ποτηράκι

Στη ραφή αυτή το ύφασμα συμπεριφέρεται όπως και στα δίπιετα και τρίπιετ, με τη διαφορά ότι στο πάνω μέρος υπάρχει ένα κυλινδρικό σχέδιο που παραπέμπει σε ποτήρι. Αυτό το είδος ραφής το προτιμάμε συνήθως σε μεγάλους χώρους και χρησιμοποιούμε υφάσματα που είναι πιο άκαμπτα ώστε οι πιέτες να σταθούν όπως πρέπει. Η ραφή αυτή είναι συνήθως χειροποίητη και επειδή είναι σταθερή, την προσαρμόζουμε ακριβώς στο πλάτος που επιθυμούμε από την αρχή. Ιδανικά, αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται σε πλαϊνές κουρτίνες.

curtain-8

Συνεχόμενη Πιέτα

Η ραφή συνεχόμενης πιέτας θεωρείται η πλέον κλασσική ραφή. Αυτό όμως την καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλή καθώς μπορεί μα χρησιμοποιηθεί σε πολλών ειδών υφάσματα, χαρίζοντάς μας ένα  πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Οι κουρτίνες με αυτή τη ραφή μπορεί να αναρτηθούν είτε σε κουρτινόξυλα με κρίκο, είτε σε σιδηροδρόμους. Οι γραμμικές πτυχώσεις της κουρτίνας ταιριάζουν σε κάθε είδος διακόσμησης και σε κάθε σχέδιο υφάσματος, κάνοντας τα μονόχρωμα υφάσματα να δείιχνουν πιο μίνιμαλ και τα μεγάλα εμπριμέ σχέδια να αναδεικνύονται σε μια συνεχόμενη ροή.

curtain-9

Ραφή Τούνελ απλή

Αυτός ο τύπος ραφής χρησιμοποιείται μόνο σε κουρτινόξυλο με σωλήνα. Στην ουσία ράβουμε μια φαρδιά τσέπη ώστε να περάσει μέσα το κοντάρι του κουρτινόξυλου. Η κουρτίνα μετακινείται με το χέρι, χωρις να χρειάζονται κρίκοι ή γαντζάκια. 

curtain-10

Ραφή με τιράντες

Στη ραφή αυτή προσαρμόζουμε στο επάνω μέρος τιράντες σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους, οι οποίες πάνε περαστές μέσα σε σωλήνα. Το αποτέλεσμα είναι γραμμικό και συμμετρικό και πρσδίδει ένα χαλαρό ύφος διακόσμησης στο χώρο μας.
Είναι αρκετά δημοφιλής ραφή σε υφάσματα πυκνής ύφανσης.

curtain-11

Ραφή με κορδελάκια

Στη ραφή αυτή, ράβουμε στο επάνω μέρος  της κουρτίνας κορδελάκια και τα δένουμε ένα ένα επάνω από τη σωλήνα, προσέχοντας να είναι όλα δεμένα στο ίδιο ύψος. Αυτή η επιλογή ραφής θα μας χαρίσει ένα πιο απλό, αλλά παράλληλα ξεχωριστό αποτέλεσμα. Συνήθως, την εφαρμόζουμε σε ελαφριά υφάσματα.

curtain-12

Γαλλική ραφή / Τρίαινα σταθερή

Η Γαλλική ραφή ή ραφή τρίαινα, είναι όπως το τρίπιετο, το οποίο σταθεροποιούμε με ένα γαζί και στο επάνω μέρος η πιέτα ανοίγει και δημιουργείται μια μορφή βεντάλιας, που στην ουσία ονομάζουμε τρίαινα

curtain-13

Ραφή Wave

Αυτό το στυλ ραφής κουρτίνας, κερδίζει όλο και περισσότερο το αγοραστικό κοινό, μιας και χαρίζει ένα άρτιο αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε επιλογή υφάσματος. Οι πιέτες είναι σταθερές, και τα κύμματα δημιουργούνται μέσω ενός κορδονιού που κρατάει σε σταθερή απόσταση τα γατζάκια. Έτσι, ακόμα και αν ανοιγοκλείσουμε την κουρτίνα η πιέτα θα παραμείνει στην αρχική της μορφή, άρτια και συμετρική.

curtain-14

Ραφή τούνελ με κεφαλάκι

Είναι η ίδια ακριβώς ραφή με την απλή ραφή το΄θνελ, με τη διαφορά ότι έχει μερικούς πόντους κεφαλάκι επάνω από το τούνελ, το οποίο του χαρίζει ένα πιο πλούσιο αποτέλεσμα.